21 October 2021

Abad-21 Mentaliti Masih Tahap Negara Ke-3

Sudah abad ke 21, tapi mentaliti masih jauh ke belakang, tiada langsung usaha ke arah peningkatkan kualiti diri ke arah lebih baik, nak marah dan tegur takut yang lain akan terasa hati, dan pada hakikatnya amatlah terlalu bodoh sehingga kini, wajar di tegur untuk mengelakkan mereka mereka yang tolol ini mewarisi kepada si bodoh bodoh yang lain.

Adakah anda faham dengan pembudayaan norma baharu di wabak covid ini? kenapa perlu menempah masalah dengan selesa mengamalkan cara kebiasaan yang amatlah tidak sesuai dikala negara di dalam proses pemulihan? Covid masih ada dan tunggu masa menyerang bagi yang leka terutamanya si bodoh bodoh yang menolak teknologi.

Lebih mudah dan pantas serta menjimatkan masa, namun masih mahu mengambil pendekatan susah yang akhirnya, tidak lah memberi sebarang keputusan dan sia sia, masa kian suntuk dan bergerak pantas. Pelik dengan manusia manusia sebegini, sanggup bersusah payah di tambah lagi, waktu ini sangat tidak sesuai untuk berjumpa (face to face), just a waste time and rubbish. 

Ubah lah mentaliti demi kebaikan bersama, sebagai bakal pemimpin, yang paling susah adalah membuat keputusan. 

No comments:

Post a Comment

Terima kasih kerana memberi pandangan dan komen, sangat menghargai